Som bez strechy a sledujem top film desaťročia...

31.05.2008 12:06

 

Čo v poslednom čase robím, keď sa tu na blogu „neobjavujem“? Som bez strechy nad hlavou a to doslovne.

Práve nám vrcholí rekonštrukcia nášho domčeka. Stavbárska partia nám zhodila  starú strechu a robí novú. Takže momentálne sme bez strechy. Sú tu len také vraj vence. Len, aby nepršalo, i keď sú plachty pripravené mám obavy. Ešte nejaké dva týždne by nemuselo pršať.

 

A čo robím ja? Okrem robenia kávy a nejakých smiešnych pár úkonov takmer nič. A to takmer nič pozostáva z toho, že občas prehodím reč s niektorým členom partie alebo ich šéfom. Šéf ma volá gazdiná. Vlastne som jeho taká asistentka – gazdiná. Môj gazda sa nad tým usmieva, on je gazda – zabezpečovač materiálu a financií samozrejme. Občas niečo „preloží“, ale je to únavná práca, hlavne teraz v lete.

 

Ale naspať k tej partii. Celkom fajn chlapíci. Pracanti ako hrom. Pozerám na nich ako na najnovší top film. Šéf partie je starší pán - Miro, skoro šesťdesiatnik. Chlapík, ktorý šteká, ale nehryzie. I keď trepe dve na tri, v mnohom má pravdu. Sa napočúvam trochu tých krčmových rečí. A tie sa točia buď to o práci alebo o vzťahoch: muž – žena. A vtipy od výmyslu sveta – len škoda, že ich nemôžem nejako publikovať – lebo také sa vravia naozaj len v krčme a medzi chlapmi.

 

V partii sú aj takí mladíčkovia okolo dvadsiatky. Jedným je Lukáš. Vyučený kuchár, ale vraj od 14 rokov chodí pracovať po stavbách.  Chudý chalanisko, pár svalov na sebe, ale čo ten dokáže urobiť, len by ste civeli. Som myslela, že ho ten fúrik s betónom zatlačí do zeme, ale veru nie. Neúnavne ich vyviezol niekoľko. Ale skromný chalanisko. I keď mu je teraz smutno. Mal nejakú mladicu a rozišli sa. Asi ju nechal, lebo nič iné mu neostávalo. Aj šéf Miro mu povedal, že dobre urobil. No kto to kedy videl, že chlap príde domov po ťažkej práci a musí ešte nielen mladej navariť ale aj jej mame. No to by sa asi nepáčilo ani mne, keď som videla, ako musí chudák ťažko robiť. Poviem vám za 130 korún na hodinu je to tvrdá zarezávačka.

 

Šéf Miro je chlapík s prirodzenou autoritou. Mysleli by ste si, že nevie čo bude robiť za hodinu. Ale starý beťár to má dobre premyslené. Za minútu vám vyloží celý životopis. Taký chápajúci človek. Má toho veľa za sebou. V tridsiatke si jeho manželka našla o desať rokov mladšieho. Nasraný bol určite. Platiť alimenty na dve dcéry a najhoršie bolo, že ju mal stále rád. Založil si novú rodinu. Ďalšie dve deti – syn a dcéra. Syn pracuje s ním. Tiež šikovný chalanisko. Už nepije, ani nefajčí a ani sa nefláka. Vo svojich 25 rokoch sa chce oženiť. Všetko tí chlapi vyzvonia. S ničím sa netaja. Na nič sa nehrajú, tvrdo pracujú. Na ženy čas nemajú, tak o nich aspoň rozprávajú. Miro hovorí, že to má doma teraz zlé, vraj ani jesť mu neurobí. Iný vraví, že jeho manželka mu vždy urobí jesť aj keď sú akokoľvek pohádaní. No každý to má nejako zariadené.

 

Tak to sú také čriepky z našej rekonštrukcie a z môjho „ničnerobenia“. Tak asi tak. 

Som bez strechy a sledujem top film desaťročia...

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Vyhľadávanie

Image and video
hosting by TinyPic

 

 Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

TOPlist

NAJ.sk