S Mužom alebo bez Muža ?

24.04.2010 01:36
Rozprava bez emócií alebo metóda „POD PSA“

 

Dilemu „s mužom alebo bez“ máva z času na čas, skôr či neskôr každá dáma. Rôzne riešenia v tomto smere sa núkajú od fundovaných umelcov až po ľudových prognostikov.

Len bez muža môže byť žena jak ruža“, sa vyspevuje v jednej pesničke a môže chytiť za srdce nejednu dámu, najmä tú, čo je u nej sloboda jasnou voľbou. Nie veru nie, nie je to z núdze cnosť. Hej veru mnohí ju požiadali a taká každému košom dá a zašepká: nie veru nie...a môže mať kadejaké zlé skúsenosti z mužmi alebo priamo zo svojej rodiny a môže mať aj nezlučiteľný štýl života s mužom. Ťažko je tomuto tvrdeniu v niečom oponovať. Ale tiež sa kvôli tomu nemusí zahrabávať pod čiernu zem. Nie je veru takej dáme zle. Nemusí nič vysvetľovať, nič tajiť, nič hľadať, nič ukladať, nič čakať... nič konať, čo sama nechce.

Horšie je keď dáma pristúpi na možnosť „s mužom“ a začne sa obzerať po vhodnom proťajšku. Netvrdím, že nie je z čoho vyberať, ale dáma má už svoj štandard a je dosť zložité ho meniť. Často sa stáva, že dáma sa rozhliada ako najlepšie vie. Má očividnú snahu niekoho nájsť, čo často býva na škodu. Svoje nároky neustále znižuje a tiež sa môže stať, že nájde nejakého úplne nevhodného muža.

„S čertom zle, bez neho ešte horšie“, tvrdí sa v jednom úsloví. A niečo na ňom môže byť zaujímavé a to ten fakt, že „s mužom“ to nemusí byť tak zlé a existuje aj istá možnosť, že môže byť aj akosi lepšie. Možnosť „s mužom“ si môže dáma vybrať, ale je nutné používať metódu „POD PSA“.

Metóda „POD PSA“ predstavuje:

P ako povzbudenie: dáma by mala muža úmerným spôsobom povzbudzovať, posmeľovať, podnecovať, stimulovať, nabádať, vzpružovať a tak mu vyjadriť dôveru v seba samého, čím je muž motivovaný stať všetkým tým, čo dáme vyhovuje.

O ako obdiv: dáma by mala prejavovať prekvapenie, úžas, ohromenie, radosť, jasot, pôžitok, stotožnenie, prisviedčanie, pritakávanie, či inú formu súhlasu, tak aby muž pociťoval radosť z obdivu. Napríklad sa doporučuje vyzdvihovať také vlastnosti a schopnosti ako je humor, recesia, sila, potencia, činorodosť, vytrvalosť, serióznosť, úprimnosť, zmysel pre romantiku, láskavosť, dobrotu, žičlivosť, vľúdnosť, prívetivosť, nežnosť, pochopenie, porozumenie...kto chce psa biť palicu si nájde, niečo už na ňom dáma zo starých cností nájde.

D ako dôvera: tu sa u dámy predpokladá otvorenosť a vnímavosť. Dáma verí mužovi, že je to najlepšie, čo ju mohlo stretnúť, všetko, čo muž robí najlepšie ako je v jeho silách, všetko je najlepšie, čo muž chce pre dámu. Z reakcií dámy by malo byť zrejmé, že dôveruje v schopnosti, dispozície, zámery, myšlienky, predsavzatia a úmysly muža.

P ako pochvala: dáma môže muža pochváliť pri viac či menej poskytnutej podpore, posile, pomoci, alebo osobnom prospechu, úžitku, či blahu, tak aby muž nadobudol presvedčenie, že jeho úsilie nebolo márne. Chvály, kvitovania, ospevovania, velebenia nie je nikdy dosť a je nutné, aby dáma dennodenne istú formu chvály vyjadrila.

S ako súhlas: dáma vlastne istým spôsobom napĺňa mužov sen o chrabrom hrdinovi a jej každý súhlas mu signalizuje, že úspešne vykonal jeden z mnohých testov. Súhlasný postoj dámy muž chápe ako spokojnosť s ním. Netreba, aby dáma vo všetkom bezvýhradne súhlasila. Stačí, ak aspoň nájde dobrý úmysel.
 

A ako akceptácia: dáma muža akceptuje, ak ho prijíma takého aký je a nesnaží sa ho meniť. Nemusí ho pokladať za dokonalého. Muž bude mať zadosť ak uvidí, že dáma sa ho nesnaží modifikovať práve preto, lebo vie, že sa sám muž dokáže permutovať na lepšieho.

Záver? Jednoducho ak bez muža, potom jak RUŽA, ak s mužom tak POD PSA .

 

S Mužom alebo bez Muža ?

Dátum: 13.08.2010

Vložil: La Luz

Titulok: tak nejak asi

aj ked ... vraj len bez zeny moze byt clovek blazeny...
vsimla si si : " len bez MUZA moze byt ZENA jak ruza , a na druhej strane len bez ZENY moze byt CLOVEK blazeny...
cim to asi tak zavana...???

Vyhľadávanie

Image and video
hosting by TinyPic

 

 Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

TOPlist

NAJ.sk