Klamstvá a podvody od prírody alebo kto iného nevedomosť zneužije je šaľbiar

02.05.2010 18:18

 

 

Klamstvá a podvody od prírody...



Podvádzanie je pre všetky živé bytosti prirodzenou vecou, vrátane ľudí. Podľa psychológov je pravdepodobné, že zaklameme asi 200 x denne, to znamená, že každých 5 minút povieme niečo, čo nie pravda. A prečo vlastne podvádzame?

 Príroda totiž odmeňuje úspešných podvodníkov tým, že im umožňuje žiť dlhšie, lepšie a dosť dlho na to, aby sa mohli rozmnožovať. Ľudia podvádzajú aj preto, aby sa vyhli problémom alebo získali niečo, čo inak získať nemôžu, pre niektorých ľudí sú najvyšším cieľom peniaze. Napríklad v kasínach sa ľudia uchyľujú k podvodom, aby vyhrali, takým bežným podvodom, je vsadiť na číslo potom, čo hra už skončila.


 Snáď najznámejšou šaľbiarkou je líška, španielsky zorro, sprevádza ju najmä povesť nočnej zlodejky hydiny.
 Toľko zatracovaná špinavá krysa má možno bližšie k človeku než si myslíme, so svojou úžasnou rozmnožovacou schopnosťou zaplaví každé miesto kam sa dostane.
 

 Chameleóna považujú mnohí za majstra prevlekov, no on nemení farbu kvôli prostrediu, ale podľa nálady. Keď má dobrú náladu sfarbí sa do zelena, ale keď sa do seba pustia dvaja samčekovia sfarbia sa do červena. Je škoda, že ľudskí jedinci nevysielajú podobné signály, skôr sa dá povedať, že dobrý klamár sa nikdy nezačervená. Ťažšie sa to už dá s ovládaním zvýšeného tepu, potenia, alebo mykaním nohou, či nervózneho dotyku tváre. Najviac prezradí hlas, nepokoj spôsobuje napätie svalstva, znižuje množstvo krvi, ktoré sa dostáva do hlasiviek, tak vzniká jasný vzorec zvukových vĺn a pomocou detektora lži sa dá odhaliť aj ten najlepší podvodník.


 Za skutočné majsterky prevlekov môžeme považovať húseničky. Taká húsenička vyzerá ako vtáčí trus, takže si ju vtáčik nevšimne, lebo to čo mu vyjde zo zadnej časti, nebude predsa dávať do zobáka. Istý druh húseničiek kradne jed rastlinám, ktoré požierajú a týmto jedom plnia svoje vlastné chĺpky. Alebo predstierajú, že sú oveľa horšie než v skutočnosti, taká húsenička sa tvári ako had, koniec koncov možno vtáka prejde hlad, keď uvidí, že útočí na malého hada. Alebo sú aj také húseničky, čo sa tvária, že sú korisťou a v príhodnej chvíli sa stanú lovcom.


 Každý rybár je vlastne podvodník, snaží sa na návnadu chytiť rybu, podobne ako kajmanka s jazykom červíka, ľudskí zločinci idú ešte o krok ďalej a keď idú po peniazoch nepoužívajú červíka, ale celú korytnačku, pri bankovej priehradke neváhajú hroziť nabitou kajmankou súpia.


 Po celé stáročia používame rôzne chemikálie, aby sme získali partnera opačného pohlavia, láska sa začína čuchom, tvrdia niektorí vedci. Nie je to podvod cez čuchové bunky?


Nebezpečnou hmyzou femfatal je svetluška, čo vie napodobňovať signály samčekov iných druhov, aby nalákala do svojej pasce všetko, čo letí okolo.


 Slávne vydieračky sú opice, postŕhajú bielizeň a vrátia ju takmer nepoškodenú, keď sa im hodí potrava. Orangutan, voľný preklad - starý muž z lesa, je až zmyselne prefíkaný. Na jednej opičej farme, žil istý orangutan, čo bol schopný si vyrobiť pakľúč na odomykanie klietok. Schovával si ho pod vrchnou časťou papule, keď ošetrovatelia neboli na blízku, pootváral všetky klietky, aby ostatné opice utiekli a sám si sadol do svojej klietky a v tichosti čakal, čo bude. Harry Houdiny by mu iste závidel. Sú však aj ľudia, čo učia opice kradnúť pre svoju potrebu a ide im to veľmi dobre.


 Jednoznačne najlepším imitátorom je vačica, zahrá mŕtvu prirodzene dokonalo. V okamžiku sa vie uviesť do dobrovoľnej kómy, stavu strnulosti, v ktorom necíti bolesť. Zrejme tuší, že väčšina dravcov sa vyhýba zdochlinám, avšak na takej diaľnici by sa jej táto schopnosť mohla stať osudnou. Aj lekárnici predávali rôzne imitácie na tlmenie bolestí, liečenie nešvárov. Pemberton z receptu na bolenie hlavy vyrobil slávnu Coca – Colu a veľmi jednoducho, osviežujúci sirup zmiešal so sódou.
 

 Najväčšou podvodníčkou bude zrejme kukučka, ktorá prepadne hniezdo úbohého rákosníčka, najskôr odstráni jeho vajíčka a dosadí svoje vlastné a tak malý rákosník nielenže príde o svojho vlastného potomka, ale ešte sa aj týmto podvodom stane to, že sa stará o núteného adoptívca, ktorý je nakoniec desaťkrát väčší od neho.



» info z tv spektrum
» fotokoláž: foto z internetu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Klamstvá a podvody od prírody alebo kto iného nevedomosť zneužije je šaľbiar

Dátum: 12.09.2011

Vložil: Hučko Ivan

Titulok: nevedomost je velká

To že ludia nevedia je na ních a nie na mne ale skusím slovom oslovit čo za klamstvo sa deje v našej republike a kolko to stojí snád každého z nás nech si vyrátajú oni. V banke dostanete úver ktorý vám na miestye vyrátajú splátky na dané obdobie plus úver k tomu A TU JE TO KLAMSTVO , ak vám niedo vyráta splátkové obdobie priamo u necho v práci vzorcom cena požičaná a k nej úrok a vydelí mesiacmi ktorési určíte je klamstvo jak r.t . Bo, ak ktokolvek súhlasí s takýmto výpočtom je hlupák a tuze moc to aj zaplatí. A JE TO V TOM , že nieje predsa možné aby som platil za peniaze požičané rovnaký úrok v celej dlžde splátky ked už po prvej splátke som uhradil danú sumu dohodnutú a v dalšom mesiaci by mala byt vyrátaná nová cena , ktorá odpovedá tomu čo mám ešte splatit a nie ten pôvodnú výpočtov´ú sumu .bo tam vzniká to klamstvo . Je to jednoduchý príklad ako sa dá pracovat z peniazmi a ako ešte jednoduchšie oklamat tých čo nerozumejú peniazom. . Prosím porozmýšlajte o tom čo som napísalm a ak vám to néjde do gebule tak mi napište a popíšem daný problém inak -teda tak aby vám do hlávky lahko vlzol.
HIv ivanhucko@mai.t-com.sk

Vyhľadávanie

Image and video
hosting by TinyPic

 

 Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

TOPlist

NAJ.sk