Dvalógia: Neobvyklý prípad vopred stratenej ženy (začiatok)

04.05.2010 01:17

 

Bola som vydesená, nevedela som, čo mám vlastne robiť, snažila som sa to nejako zamaskovať, no nebola som najskôr pri zmysloch, pretože ten, kto má všetkých päť pohromade neurobí niečo také...

 

Z MLADOSTI ALEBO CHUDOBA A CHOROBA
  
 Bola som tretie dieťa z piatich detí. Moji rodičia boli chudobní. Otec chodil do práce a mama sa starala o nás, často bývala chorá, museli sme jej pomáhať v domácnosti. Dá sa povedať, že som bola nezvládnuteľné dieťa, vôbec mi neprekážalo, keď som dostala výprask, robila som, čo ma napadlo a nemyslela na následky.
 Potom prišla choroba aj na mňa, v desiatich rokoch. Vraveli, že mám vzácnu chorobu krvi. Mala som postihnuté svalstvo a musela som sa znovu učiť chodiť. Mala som hrozný strach, ale nakoniec som to prekonala.
 V škole som hodne športovala a spievala v zbore.
 Ako 15 ročná som začala so sexom a hneď som prišla do druhého stavu, ale dieťa neprežilo, bola to doslova ofera z nebies, pretože som bola veľmi mladá.
 Začala som sa stýkať zo staršími chlapcami a dievčatami, fajčili sme a pili alkohol. Najskôr som medzi nich chcela zapadnúť, ale potom ma to začalo fakticky baviť.
 Môj švagor, mi dával nejaké barbituráty a ja som si ich vzala, nechcela som žiť.
 Nejakú dobu som sa liečila a pomaly sa dostávali zo závislostí a depresií.
 Keď som sa dostávala z najhoršieho bola som zase tehotná a narodila sa mi dcéra Mária.
  
 Z RANNEJ DOSPELOSTI ALEBO ALKOHOL A DETI
  
 Vydala som sa potom, ako sa narodila Mária. Mali sme ešte ďalšie dve deti. Zo začiatku to vyzeralo sľubne a keď som videla ako môj manžel pije, snažila som sa aj ja s ním udržať krok. Začali sme chátrať ako rodina. Potom prišla žena zo sociálky a rozprávala niečo o zanedbávaní detí, pití alkoholu. Pýtala sa, čo s tým hodlám robiť a ja som odpovedala, že sa hodlám liečiť.
 Chcela som sa o svoje deti postarať sama, uvedomila som si, že sa chcem chovať ako správna mama, roky v liehu k ničomu neviedli, naproste k ničomu.
 Rozviedla som sa a bola som odhodlaná žiť lepšie. Našla som si prácu, síce podradnú, ale žena s tromi deťmi bez vzdelania si nenavyberá.
  
 NOVÁ DOBA, NOVÁ LÁSKA, NOVÉ PROBLÉMY
  
 Keď som našla Vlada, pohol sa svet pod mojimi nohami. Bol veľmi milý. Po celý čas, čo sme spolu chodili sa ku mne pekne choval. Vzali sme sa a ja som si myslela, že konečne som si ukotvila svoju loďku v prístave.
 Bola som tehotná a ani dnes neviem vysvetliť, prečo som nechcela to dieťa, skrátka potrat bola zlá voľba. Vlado sa zmenil, začal chodiť často mimo domu a hlavne za ženami. Navyše mi sprosto nadával a neostalo len pri tom, aj ma bil. Neboli o tom, žiadne oficiálne záznamy, pretože kedykoľvek k nám prišli policajti, tak s nimi hovoril Vlado a kedykoľvek som zavolala, skončila som v nemocnici.
 Začala som ho nenávidieť, za to že ma bil, že ma vôbec, ale vôbec nerešpektoval.
  
 1. DEŇ NEŠŤASTNÉHO POČINU
  
 Hľadala som v aute nejaké peniaze, lebo Vlado mi už na domácnosť nič nedával. Otvorila som priečinok a vypadli z neho nejaké fotografie, bol na nich v drogovom opojení, s mladými dievčatami. Veľmi ma to rozzúrilo, začali mi tiecť slzy, nemohla som uveriť tomu, že sa môj manžel schádza s ľuďmi, ktorí berú drogy a pestujú nechránený sex, dokonca s nedospelými dievčatami, je to odpornosť.
 Vošla som do spálne s brokovnicou, ležal na posteli doluznačky, namierila som na neho. Vstal, rozhadzoval rukami a spustil svoju spúšť nadávok, pamätám si len ako povedal ´veď s tým nevieš ani zaobchádzať ty kurva hlúpa´, pomyslela som si ´to sa ešte uvidí´ a potom som zbraň odistila, natiahla a napálila to do neho. Díval sa na mňa a potom padol k zemi. Ja som si nič neuvedomovala, mysľou mi behalo, že je to kvôli alkoholu alebo drogám, že padol, nikde nebola žiadna krv a akoby som ani nepočula žiadny výstrel.
 Zdvihla som ho a uložila do skrine, lebo do spálne za mnou často chodili deti.
  
 2. DEŇ NEŠŤASTNÉHO POČINU
  
 Ráno som dlho sedela na posteli a plakala, pretože som svojho manžela milovala, aj keď ma bil, nechcela som, aby to skončilo takto, chcela som len aby som mala pokoj, nič viac len pokoj.
 Viac si z toho dňa nepamätám, Vladova mŕtvola ležala v skrini a ja som sa ponevierala. Aha, ešte som deti zaniesla k mame.



Dvalógia: Neobvyklý prípad vopred stratenej ženy (začiatok)

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Vyhľadávanie

Image and video
hosting by TinyPic

 

 Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

TOPlist

NAJ.sk